От  Българската народна банка обявиха, че служебният министър на икономиката

...
От  Българската народна банка обявиха, че служебният министър на икономиката
Коментари Харесай

БНБ: Кирил Петков оттегли предложенията си за нови надзорници на Банката за развитие

От  Българската национална банка оповестиха, че служебният министър на стопанската система Кирил Петков е отдръпнал настояването си за утвърждение на нови членове на Надзорния съвет на Българската банка за развиване на 21 май. Към момента оферти за нови членове не са постъпвали за утвърждение в Българска народна банка, прецизираха в публикувано в късния следобяд през днешния ден известие от Националната банка.

Според известието още на 11 май в Българска народна банка са получени претенции от Кирил Петков за авансово утвърждение за нови членове на надзорния съвет на ББР. Това е ден преди президентът да назначи служебното държавно управление на Република България. На същата дата са били получени и условия по отношение на осъществяване на техните функционалности и от Стамен Янев, ръководител на надзорния съвет на ББР, за авансово утвърждение за членове на управителния съвет. Въпросните претенции обаче са били оттеглени на 21 май 2021 година, прибавят още от Българска народна банка.

По информация на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев обаче Българска народна банка е отказала да прегледа предложенията за нови назначения в Надзорния съвет на ББР, тъй като таксата за разглеждане на кандидатурите е платена от персоналната сметка на ръководителя на настоящия Надзорен съвет (става въпрос за Стамен Янев), а по разпоредба би трябвало да бъде платена от самата ББР. „ Но другите двама членове на Надзорния съвет са отказали да наредят заплащане, дейно саботирайки личната си промяна “, написа Кадиев в профила си във фейсбук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР